Skirtingų darbo modelių privalumai bei trūkumai ir darbuotojų lūkesčiai darbo formai – šiuo metu tai vieni aktualiausių klausimų darbo rinkoje.    

Organizacijų, kurių darbo specifika leidžia dirbti nuotoliu, patirtys ir planai skiriasi. Vienos sako, jog realybė pasikeitė negrįžtamai, ir darbas nuotoliu bei mišrus darbas liks norma. Kitos teigia, kad grįš į biurus, nes ilgisi ankstesnės tvarkos arba turi priežasčių netikėti nuotolinio darbo tvarumu.  

Nemažai organizacijų tik dabar planuoja, kaip dirbs pasibaigus karantino ribojimams. Tačiau kuo greičiau ir aiškiau įsivardyti, kaip įmonė dirbs ateityje – labai svarbu. Darbuotojams, kurie nori daugiau apibrėžtumo, darbovietės delsimas šioje srityje kelia nerimą, prarandamas organizacijos kaip darbdavio patrauklumas. 

Tiesa, kad tiek darbdaviams, tiek darbuotojams nuotolinis ir mišrus darbas atnešė naujų iššūkių. Darbdaviai turi išanalizuoti įvairias rizikas, parengti naujas tvarkas, nustatyti naujus bendravimo ir vadybos modelius. Darbuotojai savo ruožtu formuoja naujus darbo ir poilsio įpročius, rutinas.   

„Emplonet“ apklausė per pusę tūkstančio specialistų ir vadovų, siekiant suprasti jų lūkesčius darbo formai ir parengti rekomendacijas, kam turėtų ruoštis darbdaviai, norėdami būti patrauklūs darbo rinkoje naujoje realybėje. Kandidatų lūkesčių tyrimas ir jo duomenys leidžia organizacijoms įvertinti savo planus pagal turimo kolektyvo sudėtį. 

Išsamią tyrimo rezultatų statistiką PDF formatu galite atsisiųsti čia: Darbo formų lūkesčių tyrimas. 

Žemiau galite pamatyti vebinarus, kuriuose pristatėme Kandidatų lūkesčių tyrimo rezultatus.